+0 850 532 15 22[email protected]

Vize işlemlerinizin doğru yapılması için arayın.

  • uçak bileti
  • uçak bileti

Ülkeler arası seyahatlerde kişinin giriş yapmayı talep ettiği ülkeye sorunsuz bir şekilde giriş ve çıkışını sağlamak amacıyla verilen izne vize adı verilmektedir. Kişinin giriş ve çıkış yapacağı o ülkenin konsolosluğundan almış olduğu ticari veya turistik vize o ülkede oturum veya çalışmasına izin veren bir onay kapsamında bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra tüm ülkelerin uyguladığı vize prosedürleri birbirinden farklılıklar göstermektedir. Giriş ve çıkış yapılacak ülkeye vize alabilmek için konsolosluk ilgili kişiden evraklar istemektedir. Sizlerde talep edilen evrakları ülkenin vize prosedürlerine uygun olarak hazırladıktan sonra konsolosluğa veya vize işlemleri yapan aracı kuruluşa teslim edip vize işlemlerinizi bu şekilde başlatabilirsiniz. Konsolosluğa başvuru sırasında verilen resim ve parmak izleri kayıtlara alınıp, konsolosluğun ilgili sitemine yüklenip vize alınabilmesi için gerekli girişler yapılır. Schengen bünyesinde bulunan bütün ülkeler 24 Eylül 2014 tarihi itibariyle vize alımı için başvuru yapan kişiler için ortak bir bilgi havuzu oluşturmuştur. Bu tarihten sonra yapılan başvuru işlemlerinde alınan parmak izi ve biyometrik fotoğrafları bir kereliğine mahsus dijital kayıtlara alınır ve bir daha kişiden tekrardan parmak izi kaydı vermesine gerek duyulmaz. Ancak Schengen ülkeleri dışında bulunan Amerika ve İngiltere gibi ülkeler her başvuru sırasında biyometrik kayıtları talep etmektedir.  Evrak teslim ve biyometrik kayıtlar alındıktan sonra konsolosluk uygun gördüğü takdirde vizeyi onaylar, kişi ile ilgili ikna olmadığı bir durum veya eksik bir evrak var ise kişiyi tekrar görüşmeye çağırıp eksik gördüğü evrakları talep edebilir.

Genel olarak vize başvuruları sırasında istenilen evraklar aşağıdaki gibidir;

1-Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli pasaport. Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki adet boş sayfası bulunmalı. Pasaportla beraber pasaportun resimli sayfasından bir adet fotokopi. Geçerliliği bitmiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ayrıca ibraz edilmelidir. (Daha önceden alınmış olan vizeler de ibraz edilmiş olunur)

2- Konsolosluğun belirlemiş olduğu biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, arka fon beyaz iki adet resim (6 aydan eski olmamalı).

3- Uçuş rezervasyonu(gidiş-dönüş) veya seyahate ilişkin diğer belgeler (örn. Otel rezervasyonu veya davetiye gibi)

4- Gelirle ilgili belgeler (örn. Maaş ödemeleri, hesap cüzdanı, kira geliri vb.)

5- Konaklamaya ilişkin belgeler

 

Şirket sahipleri için;

1-Vergi levhası fotokopisi

2-Ticari sicil gazetesi fotokopisi

3-İmza sirküleri fotokopisi

4-Ticaret odası kaydı

 

Ücretli çalışanlar için;

1-Yapmakta olduğunuz mesleği de içeren çalışma belgesi

2-Talep etmiş olduğunuz vize süresi aralığı için resmi izin belgesini içeren döküm

3-SGK işe giriş bildirgesi

4-SGK hizmet dökümü (4a)

5-Son üç aylık maaş bordrosu

6-Ülkeye gidiş amacınız doğrultusunda son üç aya ait olan şahsi veya şirket hesabı banka hesap detaylarını içeren döküm

Memurlar için ;

1- Yapmakta olduğunuz mesleği de içeren çalışma belgesi

2- Talep etmiş olduğunuz vize süresi aralığı için resmi izin belgesini içeren döküm

3- Son üç aylık maaş bordrosu

4- Ülkeye gidiş amacınız doğrultusunda son üç aya ait olan şahsi veya şirket hesabı banka hesap detaylarını içeren döküm

Serbest meslek sahipleri için;

1-Orijinal ve altı aydan eski olmayan ticaret odasından alınan faaliyet belgesi

2-Vergi levhası

3-Ticari sicil gazetesi

4-Bağ-kur dökümleri

5-Son üç aylık şahsi banka hesap dökümleri

Emekliler için;

1-Genel olarak istenilen belgelerin yanı sıra aylık almış olduğunuz emeklilik maaşınızı gösteren belge

Öğrenciler için;

1-Orijinal öğrenci belgesi,

2-Seyahat tatil dönemi haricinde gerçekleşecekse okuldan talep edilen vize süresi aralığı için verilen izin yazısı

3-Masraflar aile tarafından  karşılanacağı için hangi ebeveyn masrafı üstlenecek ise o kişiye ait olan iş evrakları ve banka hesap bilgileri

 

Not: Belirli bir maddi geliri olmayan kişiler ( örn. öğrenciler, ev hanımları vs.), kendilerini maddi açıdan destekleyecek olan 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakıp gerekli belgeleri ibraz etmeliler. Ayrıca bunlara ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçeyi de evrakların arasında sunmaları gerekmektedir.

Reşit olmayan çocuklar için hem anneden hem de babadan noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvaffakatname aslı ve fotokopisi temin edilmelidir. Bunun yanında çocuklara ayrı olarak doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.

 

 

>